تفاوت فاحش هزینه – درآمد خانوارهای استان کرمان با کشور/ امسال ۲۱ هزار شغل از دست دادیم
ایسنا/کرمان رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه آمار و ارقام هزینه – درآمد خانوارهای استان کرمان در سال ۹۸ رضایت بخش نیست، گفت: هزینه خانوار شهری استان کرمان در سال ۲۶ میلیون تومان و کشور ۴۷ میلیون تومان است و درآمد سالیانه متوسط خانوارهای شهری استان ۳۴ میلیون تومان و کشور
ایسنا/کرمان رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه آمار و ارقام هزینه – درآمد خانوارهای استان کرمان در سال ۹۸ رضایت بخش نیست، گفت: هزینه خانوار شهری استان کرمان در سال ۲۶ میلیون تومان و کشور ۴۷ میلیون تومان است و درآمد سالیانه متوسط خانوارهای شهری استان ۳۴ میلیون تومان و کشور ۵۴ میلیون تومان است.
دکتر”جعفر رودری” صبح امروز ۲۹ بهمن ماه در نشست خبری اظهار کرد: وظیفه سازمان مدیریت و برنامه ریزی، حوزه راهبری نظام توسعه استان دیده شده و مهم ترین نقش آن تهیه اسناد و برنامه های توسعه است که عمدتا نقش تصمیم سازی را به عهده دارد.
وی افزود: هر چه پایبندی نظام مدیریت کشور و استان به مباحث کارشناسی بیشتر باشد، سازمان می تواند نقش موثرتر و بیشتری داشته باشد. در مقاطعی دیده شده نگاه برنامه محور و کارشناسی نباشد و در اینجا کمتر مسیر هدایت گری و تصمیم سازی می تواند نقش خود را داشته باشد.
رودری با بیان اینکه هرچه نگاه تمرکززدایی در کشور بیشتر باشد، نقش سازمان مدیریت استانی بیشتر است، تصریح کرد: وجه غالب کار سازمان، کارشناسی است تا بتواند در حوزه های مختلف نظرات راهبردی خود را تنظیم و بر مسیر حرکت دستگاه های مختلف اعمال کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: اسناد توسعه استان در بلندمدت (سند چشم انداز توسعه و سند آمایش) تدوین و تصویب شده و راهبردهای کلی توسعه در استان مشخص است و در اسناد میان مدت برنامه ششم توسعه و برنامه های کوتاه مدت نیز مشخص است.
وی در ادامه اظهار کرد: در استان کرمان با توجه به پیش بینی ها و شرایط کشور، برای سال جاری رشد اقتصادی چهار درصدی در نظر گرفته و برنامه های اقتصادی تعریف شد که نیاز به سرمایه گذاری حداقل ۲۵ هزار میلیارد تومانی برای تحقق این هدف وجود دارد.
رودری تصریح کرد: براساس برنامه های مصوب ۷۶۵ میلیون دلار نیز سرمایه گذاری ارزی تعریف شد و با توجه به رصد پروژه های مهم و تاثیرگذار در استان، ۶۷۴ پروژه اقتصاد مقاومتی تاکنون به تصویب رسیده و ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه در سال جاری پیش بینی شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه ۱۸۷ پروژه مربوط به معین های توسعه است، گفت: از ابتدای فعالیت، معین های توسعه تا اول امسال ۳۴۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده بودند و امسال ۵۵۰ میلیارد تومان در ۱۸۷ پروژه در نظر گرفته شده که درصد تحقق آنها نیز قابل قبول است.
وی افزود: در پایان سال گذشته ۱۰۳ هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی استان کرمان بوده و رتبه نهم کشور را داریم و در واقع استان سهم ۳.۰۴ درصدی از کل اقتصاد کشور را دارد.
رودری اظهار کرد: تولید سرانه استان نسبت به متوسط کشور پایین تر است و عدد تولید سرانه استان کرمان ۱۶.۷ میلیون تومان و کشور ۱۸.۴ میلیون تومان است.
وی با اشاره به سهم ۶.۷۶ درصدی کشاورزی استان کرمان از کشاورزی کشور، ۳.۲ درصدی معدن، ۲.۸ درصدی صنعت و سهم ۲.۴ درصدی خدمات استان کرمان از کل کشور بیان کرد: استان کرمان ۶.۹ درصد از منابع آبی کشور را مصرف می کند و آمار نشان می دهد اقتصاد کرمان نسبت به اقتصاد ملی اقتصاد بسیار آب بَر است و آب بری هر واحد ارزش افزوده استان نسبت به متوسط ملی بیش از دو برابر است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه نرخ تورم استان کرمان تا پایان دی ماه امسال ۳۲.۵ درصد و نرخ کشور ۳۲.۲ درصد بوده است، گفت: آمار و ارقام هزینه – درآمد خانوارهای استان کرمان در سال ۹۸ رضایت بخش نیست و در حوزه درآمد خانوارهای روستائی جایگاه استان کرمان نسبت به کشور ۶۷ درصد و این عدد در حوزه هزینه ۶۰ درصد است.
وی افزود: هزینه متوسط خانوارهای روستائی استان کرمان در سال ۱۵.۶ میلیون تومان و متوسط کشور ۲۶.۱ میلیون تومان است. ضمن اینکه درآمد خانوارهای روستائی استان ۲۰ میلیون تومان در سال و کشور ۲۹.۷ میلیون تومان است.
رودری ادامه داد: در حوزه شهری نیز هزینه خانوار شهری استان کرمان در سال ۲۶ میلیون تومان و کشور ۴۷ میلیون تومان است.
وی با اشاره به اینکه شکاف درآمد خانوار در استان کرمان و کشور بیشتر است، اظهار کرد: درآمد سالیانه متوسط خانوارهای شهری استان ۳۴ میلیون تومان و کشور ۵۴ میلیون تومان است که علی رغم ظرفیت های اقتصادی استان کرمان، هزینه – درآمد و تولید استان جایگاه خوبی ندارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ضریب جینی استان نسبت به سال ۹۴ بهبود نسبی دارد و با توجه به شیوع کرونا، نرخ مشارکت اقتصادی در استان کرمان در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی افزود: ۳۹ هزار و ۶۰۰ نفر از نیروی کار استان کرمان در بهار امسال از بازار کار خارج شده و اکثرا خانم ها بودند. در پاییز وضعیت نسبت به بهار بهتر شده و خارج شوندگان از بازار کار ۲۶ هزار و ۹۲۸ نفر بود و تحت تاثیر کرونا نرخ مشارکت به شدت پایین آمده و استان رتبه ۲۳ کشور را در نرخ مشارکت اقتصادی دارد و در مشارکت اقتصادی بانوان، رتبه ۲۵ کشور را داریم.
رودری تصریح کرد: کل برنامه ایجاد اشتغال برای امسال متناسب با هدفگذاری رشد اقتصادی، ۴۲ هزار و ۵۶۴ نفر و مصوب ۱۰ ماهه ۳۵ هزار و ۴۷۰ بوده که تاکنون ۳۲ هزار و ۹۷۵ شغل ایجاد شده است.
وی بیان کرد: بیش از ۲۱ هزار فرصت شغلی را به دلیل کرونا در سال جاری از دست دادیم و خالص اشتغال ایجاد شده در سال جاری می توان گفت ۱۱ هزار و ۸۵۲ مورد است و نشان می دهد برای تعادل نسبی در بازار کار باید بیشتر در این زمینه برنامه ریزی و کار شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرما در ادامه اظهار کرد: مصوب درآمد عمومی استان در سال جاری ۶۰۵۰ میلیارد تومان بوده که ۵۷۰۰ میلیارد تومان از حوزه مالیات باید محقق شود و بیش از ۹۴ درصد کل درآمدهاست و ۳۴۰ میلیارد تومان درآمد غیرمالیاتی است.
وی افزود: در ۱۰ ماهه امسال در حوزه مالیاتی ۵۷۸۸ میلیارد تومان وصولی داشتیم که از عدد مصوب سال نیز بیش تر است و در حزه غیرمالیاتی ۵۵ درصد برنامه محقق شده است.
رودری تصریح کرد: درآمدهای محقق شده تا پایان ۱۰ ماهه ۵۹۴۴ میلیارد تومان است و در واقع مازاد درآمد استان بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان است که پیگیر بازگشت بخشی از این اعتبار به استان هستیم.
وی با اشاره به بودجه استان کرمان بیان کرد: ۳۰۲۰ پروژه در حوزه استانی و ملی داریم که ۲۸۴۳ مورد استانی است و برای تکمیل این پروژه ها بیش از ۸۳ هزار میلیارد تومان منابع نیاز و این در حالی است که کل بودجه عمرانی کشور در سال جاری نزدیک به این عدد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به ظرفیت تبصره ۱۹ قانون بودجه امسال گفت: تعداد زیادی پروژه نیمه تمام وجود ارد که باید بخشی از آنها براساس شرایط به بخش خصوصی واگذار شود و مشوق های خوبی در این زمینه برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به سهم بخش روستائی در اقتصاد بیان کرد: توسعه روستائی در برنامه ششم به شکل مطالعات منظومه ای دنبال می شود و اقتصاد روستا به شکل نقطه ای تعریف نمی شود؛ منظومه متشکل از چند روستا است و از نظر اقتصادی اجتماعی مطالعه و پروژه ها تعریف می شود.
رودری در پایان با اشاره به اینکه آموزش های ارائه شده در استان کرمان متناسب با نیاز بازار کار نیست، اظهار کرد: براساس تعامل و مهارت های موردنیاز واحدهای تولیدی صنعتی استان، قرار است در ۶۰ رشته آموزش ها ارائه شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰