تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 18:58
117 بازدید
کد خبر : 170906

رقم جدید برنج کشور با نام کیان نامگذاری شد

رقم جدید برنج کشور با نام کیان نامگذاری شد

ایسنا/گیلان رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای تنوع بخشی به ارقام برنج،رقم جدید برنج با نام کیان نامگذاری شد. مریم حسینی در گفت و گو با ایسنا با گفت: رقم جدید برنج حاصل پژوهش مشترک بین موسسه تحقیقات برنج کشور و سازمان انرژی اتمی (پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای) با نام «کیان» نام‌گذاری شد. وی افزود:

 رقم جدید برنج کشور با نام کیان نامگذاری شد

ایسنا/گیلان رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در راستای تنوع بخشی به ارقام برنج،رقم جدید برنج با نام کیان نامگذاری شد.

مریم حسینی در گفت و گو با ایسنا با گفت: رقم جدید برنج حاصل پژوهش مشترک بین موسسه تحقیقات برنج کشور و سازمان انرژی اتمی (پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای) با نام «کیان» نام‌گذاری شد.

وی افزود: پس از بررسی های لازم، در نهایت با نام‌گذاری این رقم به نام «کیان» موافقت شد که پس از اصلاحات مربوطه به‌صورت رسمی معرفی خواهد شد.

حسینی خاطرنشان کرد: این رقم از نظر کیفیت پخت مشابه ارقام محلی بوده، دارای متوسط طول دوره رشد ۱۰۵ تا ۱۱۰ روز، میانگین عملکرد ۶-۵/۵ تن در هکتار و نسبت به رقم محلی ۲۰ سانتی‌متر کوتاه‌تر است.

وی تصریح کرد: پتانسیل عملکرد این رقم در شرایط نرمال بیش از شش تن در هکتار نیز می‌رسد و با توجه به کیفیت پخت بسیار عالی و زودرسی مورد استقبال کشاورزان در مراحل تحقیقی-ترویجی قرار گرفت.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور خاطرنشان کرد: این لاین در شرایط تنش خشکی حداقل چهار و چهار و نیم تن در هکتار عملکرد داشته و موجب پایداری تولید برنج داخلی در شرایط محدودیت آب و خشکی می‌شود.

وی با بیان اینکه تحمل به بیماری بلاست در این رقم بالاتر از ارقام محلی بوده است، افزود: درصد باروری و تعداد دانه پر در خوشه بسیار بالا است (حدود ۹۶ درصد) و مقاوم به ریزش است.

حسینی گفت: این رقم در غربال ارقام برای شرایط خشکه‌کاری (کشت مستقیم در بستر خشک) در استان‌های گلستان و خوزستان نیز سازگاری مناسبی داشته است.

وی ابراز امیدورای کرد رقم کیان با توجه به همه صفات ذکر شده ضریب نفوذ بالایی را در سطح شالیزارهای کشور داشته باشد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها